FRYDENBØ MARINE OG EVOY INNGÅR SAMARBEID

Florøbaserte Evoy har fått stor oppmerksomhet for sin hurtiggående
el-båt satsning og utforsker nå et samarbeid med Frydenbø Marine gjennom deres partnere i proffmarkedet.

– Frydenbø Marine er solid etablert i den marine bransjen med sterke merkevarer på båt og motor til både fritids- og proffmarked. Vi ønsker å være en innovativ partner i bransjen og evaluerer også ulike muligheter for utvikling av nye båtmodeller og fremdriftsløsninger, og setter samtidig en ambisjon om å bidra til en bærekraftig utvikling i bransjen. Vi har fulgt Evoys utvikling det siste året, og er imponert over hvor langt de har kommet på kort tid med utvikling av sin teknologi og lansering av Evoy1 med el-fremdrift, sier konserndirektør i Frydenbø Marine, Tor Christian Bringedal.

Frydenbø Marine distribuerer Evinrude, Sting og Zodiac i det Skandinaviske markedet. Det ble også annonsert tidligere i år at Frydenbø Marine ble majoritetseier i Nordkapp Boats og båtfabrikken Mirage Boats i Polen.

– Evoy har et mål om å introdusere elektrisk drivlinje i proffbåter og etter hvert i fritidsbåter. Da er det viktig å finne en solid partner som har et sterkt service- og forhandlernettverk, samt markedsledende kompetanse på området.  Det har vi nå funnet og er glad for at Frydenbø Marine ønsker å bidra inn mot videre utvikling og vekst, sier gründer og daglig leder i Evoy, Leif A. Stavøstrand.

Evoy AS henter komponenter fra ulike land til sin miljøvennlige båt. I sommer var det selveste statsministeren som fikk døpe den første versjonen, Evoy1, som har 900 hk og en toppfart på over 50 knop.

– Vi ønsker å knytte til oss kompetanse og erfaring på elektrifisering på båt og motor i både proffmarkedet og fritidsbåtsegmentet, og vi ser store muligheter i et fremtidig samarbeid med Evoy, utfyller Bringedal.

Evoy har som visjon å eliminere utslipp fra båter. De har hovedkontor i Florø og leverer nøkkelferdige hel-elektriske fremdriftssystemer til hurtiggående båter fra og med våren 2020. Som en start fokuserer de på segmentet 20 til 30 fot, innenbords fremdrift og profesjonelle brukere.  

Frydenbø er et familieeid konsern med hovedkontoret på Damsgård i Bergen. Konsernet er en betydelig aktør innen sine forretningsområder; Bil/mobilitet, Maritim Industri, Eiendom, Marine og NXT. Frydenbø Group har 550 ansatte og omsatte i 2018 for 2,9 mrd. kr.

Sætre/Verpen distribuerer Frydenbø Marine varemerkene Evinrude, Sting og Zodiac til et velutbygd forhandlernett i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Frydenbø distribuerte 3200 Evinrude-motorer i 2018 og kan vise til en markedsandel på 17,5% i Norge, 12,7% i Sverige og 4,5% i både Danmark og Finland for motorer over 20hk. Frydenbø Marine er majoritetseier i Nordkapp Boats i Sarpsborg og Mirage Boats i Polen. Selskapet Frydenbø Milpro ble etablert som eget selskap i 2015 og fokuserer på profesjonelle oppblåsbare båter både for sivil og militær bruk.

Spread the word

ALWAYS FIRST

Be the first to get Evoy news, product updates and events. Choose your options.

WELCOME!

get the news first!

Join our newsletter to get the latest updates from Evoy!

Enter your email *